رئیس کل گمرک گفت: ۴۴ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از مواد پتروشیمی است و ارزش کالاهای صادراتی پتروشیمی به علت کاهش قیمت جهانی ۱۸ درصد کاهش یافته است.
به گزارش مشعل نیوز، رضوانی فر رئیس کل گمرک درباره تأخیر در ترخیص خودرو گفت: عواملی که باعث ایستایی کالا در گمرک میشود سه دسته است، اول قبل از اظهار کالا بوده و بخشی از رسوب برای عدم اظهار کالا است و بخشی دیگر به علت اظهار و روند آن و بخشی دیگر فرآیند ترخیص است همچنین بخشی از زمان به علت مالک نبودن و اصل مالکیت بوده که باید محموله شامل اسناد مالکیت باشد، بخشی دیگر به علت استعلام از سازمانها است که باید ۲۲ استعلام از سازمانهای مختلف گرفته شود.
وی تصریح کرد: متوسط زمان استعلام ۷ روز است که اما برخی از دستگاهها ۱۰ روز زمان میبرد، بخش دیگر گرفتن کد ساتا و ارز بوده که این مشکل در کالاهای اساسی وجود ندارد.
رئیس کل گمرک خاطر نشان کرد: تا کنون ۱۶۲۱ دستگاه خودرو به گمرک اظهار شده که تا کنون ۶۹۳ دستگاه خودرو ترخیص شده است لازم به توضیح است که در بخش خودرو ۴۰ هزار میلیارد تومان حقوق ورودی پیش بینی شده است بنابراین اشتیاق ما برای ترخیص خودرو از مردم بیشتر است.
وی ادامه داد: تا روز ۲۰ مرداد، ۵۹ هزار میلیارد تومان کل حقوق ورودی کالای گمرک بوده است.
به گفته رضوانی فر سال گذشته ۱۲۲ میلیون تن کالا صادر و ۳۸ میلیون تن وارد کردیم همچنین کالاهای اساسی موجودی کمتر از ۵ میلیون تن است و این به معنای رسوب کالا نبوده و بسیار عادی است. اساساً بسیاری از بنادر دنیا محل نگهداری کالا هستند و خیلی از بنادر منطقه کالا را در بنادر دپو میکنند. این به معنای ذخیره استراتژیک بوده و به معنای رسوب نیست.
رئیس کل گمرک اظهار کرد: کالای اساسی نه منتظر حقوق عوارض بوده نه قیمت ارز و پروسه ترخیص بسیار سریع انجام میشود.
رضوانی فر خاطر نشان کرد: حدود ۲۳ میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی صورت گرفته است که عدد بزرگی است هم اکنون هند، چین امارات متحده و عراق، ۷۵ درصد تجارت کشور را شامل میشوند.
افزایش همکاری گمرکی با کشورهای مختلف
در ایام اخیر ۲ بار میزبان رئیس گمرک اوراسیا بودیم و توافقاتی در این زمینه داشتیم، در همین حوزهها باید امکان رقابت آزاد برای بخش خصوصی باشد و به دنبال تسهیل رویه گمرکی برای شرکتهای بخش خصوصی هستیم. درباره روسیه دیپلماسی مشترک با کشورهای منافع مشترک است، انشالله میزبان کشورهای عضو اکو در تهران هستیم و مدیر گمرکهای کشور به صورت هفتگی با همتایان خود دیدار دارند.
آمار واردات برنج
برنجی که سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج وارد شد به میزان ۱.۲ میلیارد دلار است و چهار ماه امسال ۳۱ درصد کاهش واردات برنج داشتیم. بر اساس قانون از ۳۱ تیر تا انتهای آبان امکان ترخیص برنج به علت حمایت از کشاورزان وجود ندارد. اکنون ۶۵ هزار تن برنج در گمرک مانده است مگر این که قانون جدیدی بیاید و ترخیص برنج را تسهیل کند.
لایحه گمرکی در دولت به کجا رسید؟
رضوانی فر به لایحه گمرک در هیأت دولت نیز اشاره کرده و افزود: برخی اعتقاد دارند کالایی که ثبت سفارش نشده است نباید بارگیری شود و برخی میگویند بر اساس وضعیت فعلی تحریمی نباید از قبل ثبت سفارش شود زیرا دست تاجران بسته میشود و این لایحه در دولت در بحث و بررسی قرار دارد.
این مقام مسئول به طرح تحول گمرک دیجیتال نیز اشاره کرده و تشریح کرد: طرح تحول گمرک دیجیتال را داریم که سامانههای جدیدی را طراحی کردیم و بخشی از آن آشکارساز است و تکلیف گمرک این است که گمرکهای مرزی باید مجهز به آشکارساز شوند. در خرید آشکارساز از ۵ شرکت داخلی دانش بنیان استفاده میکنیم و موافقت نامهای را در این باره با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور انجام داده ایم.
چند درصد از صادرات کشور مواد پتروشیمی است؟
رضوانی فر در پایان گفت: ۴۴ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از مواد پتروشیمی است و ارزش کالاهای صادراتی پتروشیمی به علت کاهش قیمت جهانی ۱۸ درصد کاهش یافته است، تراز تجاری کشور با نفت مثبت است. در آمار صادرات باید آمار صادرات برق هم لحاظ شود و با تمام این امور تراز تجاری کشور مثبت است. گمرک سومین منبع درآمدی دولت بعد از نفت و مالیات است و یک منبع درآمدی پایدار برای دولت است.